Πως θα διαλέξεις τις κατάλληλες κατσαρόλες για να απογειώσεις την μαγειρική σου

Πως θα διαλέξεις τις κατάλληλες κατσαρόλες για να απογειώσεις την μαγειρική σου

Την σημερινή εποχή, υπάρχουν τόσες πολλές διαφορετικές κατσαρόλες, που δεν ξέρεις ποια να επιλέξεις.Και αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα. Οι περισσότεροι  δεν γνωρίζουνποια είναι η κατάλληλη για να φτιάξουν ένα υγιεινό, ποιοτικό και νόστιμο φαγητό.

Αν ανήκεις σε αυτούς που δεν ξέρουν ποιο είδος κατσαρόλας πρέπει να επιλέξουν, τότε αυτό το άρθρο είναι ειδικά για εσένα. Παρακάτω θα δούμε τα δημοφιλέστερα είδη σκευών μαγειρικής που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στο εμπόριο και ποια είναι τα πλεονεκτήματα του καθενός.

 

Αντικολλητικές κατσαρόλες

antikollitikes katsaroles

Οι αντικολλητικές κατσαρόλες αποτελούν ίσως τα πιο δημοφιλή σκεύη μαγειρικής, καθώς έχουν πολλά πλεονεκτήματα. Είναι πολύ εύκολα στη χρήση, αλλά και στο καθάρισμά τους και ακριβώς επειδή διαθέτουν αντικολλητική επιφάνεια, δεν χρειάζεται να μαγειρεύεις με πολύ βούτυρο ή λάδι.
Αυτό όχι μόνο κάνει το μαγείρεμα ακόμα πιο υγιεινό, αλλά παράλληλα σε βοηθάει να μειώσεις τις περιττές θερμίδες και το λίπος στα πιάτα που σερβίρεις. 

Κατσαρόλες αλουμινίου 

katsaroles alouminiou

Οι κατσαρόλες αλουμινίου κατασκευάζονται από χυτό αλουμίνιο και έχουν το μεγάλο πλεονέκτημα ότι δεν σκουριάζουν, ούτε διαβρώνονται. Οι κατσαρόλες αλουμινίου διαθέτουν επίσης αντικολλητική επιφάνεια και είναι εξαιρετικά ανθεκτικές στην καθημερινή χρήση, τόσο από τις υψηλές θερμοκρασίες, όσο και από φθορές, γρατζουνιές κλπ.

Κατσαρόλες από ανοξείδωτο ατσάλι

katsaroles apo anoxeidoto atsali

Οι κατσαρόλες από ανοξείδωτο ατσάλι κατασκευάζονται συνδυάζοντας σίδηρο και άλλα μέταλλα. Αποτελούν οικονομικά σκεύη μαγειρικής, είναι ανθεκτικά στη φθορά, τη διάβρωση και τη σκουριά, δεν γρατζουνίζονται εύκολα και για όλους τους παραπάνω λόγους, προτιμώνται πολύ. 

Κατσαρόλες από χυτοσίδηρο

katsaroles apo xytosidiro

Οι κατσαρόλες από χυτοσίδηρο χρησιμοποιούνται εδώ και πολλά χρόνια και θα λέγαμε ότι είναι ένα αρκετά παλιό και γνωστό μαγειρικό σκεύος. Το μεγαλύτερο πλεονέκτημά τους είναι η μεγάλη αντοχή τους και η θερμική τους αγωγιμότητα.
Αποτελούν επίσης οικονομικά σκεύη και χρησιμοποιούνται συνήθως όταν η μαγειρική των τροφίμων απαιτεί υψηλές θερμοκρασίες, όπως είναι το τηγάνισμα, το ψήσιμο και το σοτάρισμα των λαχανικών.

Κατσαρόλες με μαρμάρινη επίστρωση

katsaroles me marmarini epistrosi

Οι κατσαρόλες με μαρμάρινη επίστρωση διαθέτουν ίσως το ανθεκτικότερο υλικό, όσον αφορά στις αντικολλητικές επιφάνειες και αυτό δεν είναι άλλο, από το μάρμαρο. Μάλιστα, για ακόμα μεγαλύτερη απόδοση, μπορείς να βρεις κατσαρόλες που διαθέτουν μέχρι και τριπλή μαρμάρινη επίστρωση.


Η επίστρωση μαρμάρου δημιουργεί μια ανθεκτικότερη και πιο ισχυρή αντικολλητική επιφάνεια, που αποτρέπει τα τρόφιμα από το να κολλήσουν, ακόμα και σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες.

Στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα θα βρεις μια τεράστια ποικιλία από κατσαρόλες, αλλά και σετ κατσαρόλες, που θα ανταποκριθούν απόλυτα στις ανάγκες σου και θα σε βοηθήσουν να ετοιμάσεις τα πιο πετυχημένα και λαχταριστά πιάτα.

Γιατί το μυστικό της μαγειρικής βρίσκεται πάντα στα σκεύη που χρησιμοποιείς!

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΣΑΡΟΛΕΣ


Κατηγορίες

© 2004 - 2019 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35